• כיבוי כלי נגישות
  • הצהרת נגישות

    הצהרת נגישות

    הסדרי הנגישות ברמת הנדיב

    רמת הנדיב פועלת רבות להנגיש את שירותיה לציבור האנשים עם מוגבלות במטרה להעניק חווית ביקור העונה לצרכיו הייחודיים. במסגרת החוק, פועלת רכזת נגישות הגב' תמי ציגלר. במידה ונתקלתם בבקשות מיוחדות בנושא נגישות נשמח אם תפנו אלינו באחת מהדרכים הבאות:
    טלפון: 04-6298127  נייד 052-6901144 פקס: 04-6399117 ובדואר אלקטרוני

    גני הזיכרון ומרכז המבקרים נגישים למעט מערת הקבר.

    חניית נכים:
    קיימות חניות נכים מסודרות בחניון הראשי ובחניון המשני.

    שירותי נכים:
    בכל המתחמים בהם קיימים שירותים לקהל הרחב קיימים גם שירותי נכים מוסדרים.

    עזרים לנכים:

    • מכשירי עזר לכבדי שמיעה קיימים בחנות המידע, בכיתות הלימוד, באולם הקרנת הסרט, באודיטוריום ובסיורי ההדרכות. לנוחיותכם- פנו ועדכנו מראש על הגעתכם לקבלת שירות נח ומהיר. טלפון: 04-6298-111 שלוחה 4.
    •  ניתן להשאיל כיסא גלגלים בחנות המידע - לביקור באתר

    נגישות אתר האינטרנט:
    רמת הנדיב משקיעה מאמצים ומשאבים בהנגשת אתר האינטרנט של החברה על מנת לאפשר את השימוש באתר גם עבור אנשים עם מוגבלויות.

    סייגים לנגישות
    ככלל, כל עמודי האתר נבנו כעמודים נגישים לפי רמה AA.
    עם זאת, למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר, יתכן ויתגלו חלקים באתר שטרם נגישים.
    יש לציין כי מספר עמודים מכילים רכיבים חיצוניים שאינם בשליטתנו ואינם נגישים, על כן העמודים הבאים אינם עומדים בתקן הנגישות:

    https://ramat-hanadiv.gardenexplorer.org/

    http://ramathanadiv.maps.arcgis.com

     

  • C C C
  • ניווט ע"י מקלדת
    ניתן לעבור בין רכיבי העמוד באמצעות כפתור ה-"TAB", הפעלה של לחצן או קישור אפשרית בלחיצה על "Enter", חזרה לרכיב הקודם תתבצע בלחיצה על צירוף המקשים "SHIFT" ו-"TAB".

ייצור חלב ייחודי בממשק בר קיימא

מיכלי חלב עזים

נורית ארגוב-ארגמן ואורן הדיה - המחלקה למדעי בעלי חיים, הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית.

עדר רמת הנדיב מספק הזדמנות נדירה לבחון את השפעת הדיאטה במעלי גירה יצרניים, על ייצור החלב והרכבו. העדר מהווה דוגמא לממשק מקיים, המתנהל במערכת אקולוגית המבוססת על צמחיה מעוצה וגסה של שיחים כגון אלת מסטיק ובר זית. זאת בניגוד לממשק הרעיה המבוסס על מרעה עשבוני בבעלי חיים המהוים חלק מענף החלב במדינות צפון אירופה ואמריקה.

המרעה באיזור רמת הנדיב מכיל בעיקרו צמחיית חורש ים תיכוני, מעוצה וגס, עתיר בפוליפנולים. אלו הם חומרים אשר בריכוזים מסויימים עלולים לגרום לפגיעה בעיכול המזון במעלי גירה. אולם, עיזי חלב מגזעים מקומיים (כגון ממבר ודמשקאי) הרועות ברמת הנדיב, התפתחו בקו-אבולוציה עם צמחי המרעה הים תיכוני, כך שהם יכולים לבסס את הדיאטה שלהם על צמחיה עתירת פוליפנולים ללא פגיעה בצריכת המזון וייצור החלב. מעניין לדעת כי אותם פוליפנולים לא רק שאינם מגבילים את יצור חלב בעיזים אלו, אלא אפילו משפרים את יעילות הייצור. כך, עיזים רועות מגזעים מקומיים, מייצרות חלב עתיר יותר בחלבון ושומן ביחס לעיזים מאותו גזע שנשארות בדיר ומקבלות מנה המשמשת את מרבית עדרי עיזי החלב המסחריים בארץ.

שיפור זה בכמות מוצקי החלב איננו נגרם כתוצאה מצריכה מוגברת של מזון או של אנרגיה במזון. ככל הנראה, שיפור זה נגרם כתוצאה משיפור וייעול תהליכי עיכול במערכת העיכול, אך לא רק. אנו מניחים כי הפוליפנולים, בחלקם לפחות, נספגים למערכת הדם ומשם לרקמות השונות, כולל העטין. בעטין הם מספקים מערך הגנה מפני רדיקלים חופשיים, ובכך מאפשרים ייצור אנרגיה מוגבר. אנרגיה זו משמשת את תאי העטין לייצור מוגבר של רכיבי החלב. כמו כן, דיאטה עתירה בפוליפנולים, שכאמור מאפיינת את עדר רמת הנדיב, גורמת לייצור חלב בעל איכות ייחודית: בעבר הראינו כי העיזים הרועות מייצרות חלב עתיר בתרכובות המשפיעות באופן חיובי על בריאות האדם, בראש ובראשונה- חומצות שומן רב-בלתי-רוויות מסוג אומגה 3. אלו חומצות שומן אשר חסרות בדיאטה המערבית וצריכה מוגברת שלהן יכולה לסייע בהתמודדות ועיכוב התפתחות של מחלות מטבוליות כגון טרשת עורקים ודלקות כרוניות נוספות. חשוב יותר מהריכוז האבסולוטי של חומצות שומן מסוג אומגה 3, הוא היחס בין חומצות שומן רב בלתי רוויות מסוג אומגה 6 ל-3. השאיפה כיום היא להגיע ליחס של 1:5, ומזונות שאכן עומדים ביחס זה או נמוך ממנו, נחשבים ל"מזונות על".

מוצרי מזון מן החי בדרך כלל לא נכללים ברשימה זו של "מזונות העל" מכיוון שהיחס בין אומגה 6 ל-3 בהם עומד על 1:10 ויותר. לעומת זאת, בחלב עיזים רועות ברמת נדיב, מצאנו כי היחס בין אומגה 6 ל-3 מגיע ל-5, ובכך חלב זה ומוצרי חלב המיוצרים ממנו יכולים להכלל ברשימה מכובדת זו של "מזונות על". כלומר, זהו אחד ממקורות המזון האנימאלי הבודדים הנכללים ברשימת "מזונות העל".

לסיכום, ממשק הרעיה בעדר רמת הנדיב, בשילוב עם גזעי העיזים אשר התפתחו במערכת אקולוגית זו לאורך אלפי שנות ביות, מאפשר ניצול של צמחיה מקומית, אשר צומחת באופן טבעי באיזור המזרח התיכון, באקלים חם וחסר במשקעים. קו-אבולוציה זו מאפשרת לעיזים לנצל באופן מיטבי את הצמחיה עליה הן רועות, באופן כזה שמייעל את תהליך ייצור החלב ואת

מידע שימושי

Opening Hours

ימים א' - ה': 08:00 - 16:00
ימי ו': 08:00 - 14:00
שבתות: 08:00 - 16:00

Contact Us

רמת הנדיב
ת"ד 325 זכרון יעקב 3095202
טלפון: 04-6298111
פקס: 04-6293231
info@ramathanadiv.org.il

Directions

הכניסה לרמת הנדיב נמצאת בין זיכרון יעקב לבנימינה, על כביש 652. השילוט מפנה מערבה אל רמת הנדיב.

היו הראשונים לדעת!

דיוור רמת הנדיב נשלח אחת לחודש, ומעדכן על הנעשה במקום, על האירועים, הכנסים ועוד.
היו הראשונים לדעת!
הרשמו עכשיו לניוזלטר של רמת הנדיב ותוכלו להתעדכן על הנעשה במקום
ביטול